Varje armborst är licenspliktigt i Sverige, Norge och Danmark!

I Sverige finns blanketten för ansökan om vapenlicens till armborst på polismyndighetens hemsida och vid import på egen hand krävs ytterligare ett införseltillstånd. Innan ansökandet måste man dock skaffa sig intyget om medlemskap i en armborstförening ansluten till Svenska Armborst Unionen (se deras hemsida). Komm igång tidigt därför att polisens handläggningstid sällan underskrider 3 månader. Licensen gäller ett armborst med bestämt fabrikat, modellnamn och tillverkningsnummer (fråga oss). Köpet skall alltså tänkas igenom noggrannt så att man får ut skytteglädje av sitt armborst under många år.

Upphovsrätt

Bilderna på denna webbplats ägs av WOLFSZEIT eller har överlämnats i marknadsföringssyfte av Excalibur och andra leverantörer samt även privatpersoner. Hela hemsidans innehåll är föremål för upphovsrätt. Nedladdningar och kopior är endast tillåtna för privat icke-kommersielt bruk. All användning utöver gränserna för upphovsrätten kräver skriftligt medgivande av WOLFSZEIT.

Ansvar för länkar

 

I samband med länkningen till våran webbplats kontrollerades externa webbplatser för eventuella lagöverträdelser. Olagligt innehåll fanns inte vid den tiden. En permanent kontroll av länkade sidor är orimligt utan konkret anledning. Efter inrapportering av lagöverträdelse kommer vi dock att ta bort respektive länk.

Företaget WOLFSZEIT drivs av Günter Wetzler och har F-skattebevis.

 

Postadress

Lemnhult 3

57476 Korsberga

Sverige

 

Telefon

0383-84055
mobil 0760763744
(ring för besökstider)

 

E-post

armborstexperten@gmail.com
 

Bankgiro

797-2821

 

Vapenhandels diarienummer

A152.711/2017